U, de petitionaris

Noodzaak van toiletten in sprinters

9.475 ondertekeningen

In de nieuwe sprinters is geen plaats ingeruimd voor toiletten. Chronisch zieken, ouderen, kinderen en treinpersoneel eisen een goede toiletvoorziening in de sprinters. Vindt u ook dat de toiletten weer geplaatst moeten worden, steun dan deze actie en onderteken de petitie.

Petitie

Wij

CG-Raad; Patiënten- en ouderenorganisaties; VVMC en Rover

 

constateren

dat er in de nieuwe sprinters geen plaats is ingeruimd voor toiletten. Personeel en reizigers hebben recht op een fatsoenlijk toilet in de sprinter. De afwezigheid van een toilet is vervelend voor het personeel en mensen met darmaandoeningen of een zwakke blaas, ouderen en kinderen. Een toiletbezoek tijdens een tussenstop is vaak niet mogelijk, de toiletten op de perrons zijn er niet of ze zijn te ver weg. NS en overheid nemen dit probleem niet serieus.

 

en verzoeken

NS en overheid om snel een oplossing te zoeken voor dit probleem en te zorgen voor een toilet in iedere trein.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
23-11-2010 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Tineke Markus 
Organisatie:
Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging en Vakbond voor rijdend personeel e.a. 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Nieuwsbericht

De petitie is aangeboden aan de Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat en Milieu op 23 november 2010. In de volgende kamervergadering heeft de Kamer besloten dat er in de sprinters weer toiletten moeten komen.

+Lees meer...

Echter hiervoor is een termijn gesteld tot 2030. De oude sprinters worden aangepast, maar het lijkt er op dat in januari en februari 2011 de toiletten in deze oude sprinters op slot bleven. Belangrijk is dus om deze petitie te blijven ondertekenen als u ook vind dat het zo niet kan blijven. Wij, de initiatiefnemers, beraadslagen over de volgende stappen.

21-02-2011