You, the petitioner

Noodzaak van toiletten in sprinters

9,475 signatures

In de nieuwe sprinters is geen plaats ingeruimd voor toiletten. Chronisch zieken, ouderen, kinderen en treinpersoneel eisen een goede toiletvoorziening in de sprinters. Vindt u ook dat de toiletten weer geplaatst moeten worden, steun dan deze actie en onderteken de petitie.

Petition

We

CG-Raad; Patiënten- en ouderenorganisaties; VVMC en Rover

 

observe

dat er in de nieuwe sprinters geen plaats is ingeruimd voor toiletten. Personeel en reizigers hebben recht op een fatsoenlijk toilet in de sprinter. De afwezigheid van een toilet is vervelend voor het personeel en mensen met darmaandoeningen of een zwakke blaas, ouderen en kinderen. Een toiletbezoek tijdens een tussenstop is vaak niet mogelijk, de toiletten op de perrons zijn er niet of ze zijn te ver weg. NS en overheid nemen dit probleem niet serieus.

 

and request

NS en overheid om snel een oplossing te zoeken voor dit probleem en te zorgen voor een toilet in iedere trein.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2010-11-23 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Tineke Markus 
Organisation:
Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging en Vakbond voor rijdend personeel e.a. 
Website:

History

Signatures

Updates

Nieuwsbericht

De petitie is aangeboden aan de Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat en Milieu op 23 november 2010. In de volgende kamervergadering heeft de Kamer besloten dat er in de sprinters weer toiletten moeten komen.

+Read more...

Echter hiervoor is een termijn gesteld tot 2030. De oude sprinters worden aangepast, maar het lijkt er op dat in januari en februari 2011 de toiletten in deze oude sprinters op slot bleven. Belangrijk is dus om deze petitie te blijven ondertekenen als u ook vind dat het zo niet kan blijven. Wij, de initiatiefnemers, beraadslagen over de volgende stappen.

2011-02-21